ROICE (Expediția Științifică Guvernamentală Românească în Antarctica)

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice (INCDSB) organizează Expediția Științifică Guvernamentală Românească în Antarctica – ROICE 2015, la Stația King Sejong a Institutului Coreean pentru Cercetări Polare, Insulele King George.

Scopul expediției este de a investiga ecosistemele Antarctice prin studierea comunităţilor microbiene din diverse habitate, în vederea identificării şi caracterizării microcosmosului specific acestor habitate. În egală măsură, se urmărește și studierea efectelor și adaptărilor organismelor în medii extreme.

Din echipa de cercetare a expediției din 2015 (3 – 23 februarie 2015), condusă de dr. Cristina Purcărea, face parte și colegul nostru, dr. Cristian Coman, căruia îi urăm succes!

Cristian Coman este cercetător științific Gradul III în Institutului de Cercetări Biologice Cluj, fiind lider al Colectivului de Algologie, membru în Consiliul de Conducere al ICB și membru în Consiliul Științific al INCDSB. Cercetările sale sunt axate pe studii de algologie, microbiologie moleculară ambientală, geomicrobiologie, metagenomică. Este interesat în mod deosebit de studiile privind biodiversitatea și funcționalitatea ecosistemelor microbiene asociate mediilor extreme precum izvoare geotermale, lacuri alcaline, habitate polare etc.

Pentru ultimele știri referitoare la expediție, puteți accesa pagina de facebook ROICE: https://www.facebook.com/roice.ro

Această acțiune a fost posibilă cu sprijinul Ministerul Educației și Cercetării Științifice / Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Afacerilor Externe.